top of page
1.jpg
20220811_141238 filter.jpg
20220811_141340 filter.jpg
20220811_141305 filter.jpg
Foto Garnizoensmonument GMC 7-5-2022.jpg
Peddelwedstrijd.jpg

VOORTGEZET ONDERWIJS

Het interactieve lesprogramma in de expositie 'Weg naar Vrijheid is ontwikkeld voor het (speciale) voortgezet onderwijs en is geschikt voor alle niveaus en leerjaren. 

Met onderstaande knop kun je per klas een datum + tijdslot reserveren én aangeven in welke opties je geïnteresseerd bent. Betalen geschiedt achteraf op factuur, alle kosten zijn ook te voldoen met de CJP.

 

De leerlingen ontdekken de weg naar vrijheid door in ‘de schoenen’ van een soldaat te stappen en onbekende maar zéér belangrijke operaties te beleven die nodig waren voor onze vrijheid nu!​ Zo help je 'Jimmy Spencer', een Afro-Amerikaanse soldaat van 18 jaar met het controleren van lading die getransporteerd moest worden naar de 3 miljoen soldaten aan het West-Front en waarom we vanwege buitensluiting bijna niks over deze zeer belangrijke operatie weten. Ook ga je in de 'War Room' ontdekken hoe het zat met de beslisvoering van de geallieerde leiders en hoe het zat met de verantwoordelijkheden die zij droegen. 

De leerlingen leren zo niet alleen de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, maar ontdekken ook hoe buitensluiting, diversiteit & inclusie, politieke & diplomatieke beslissingen en machtsinvloed hier een belangrijke rol in speelde.

Deze Educatieve Experience sluit aan bij het curriculum en heeft raakvlakken met de vakken:
- Burgerschapsonderwijs

- Maatschappijleer / Levensbeschouwing

- Geschiedenis

- CKV

- Nederlands

Tevens is deze interactieve Educatieve Experience zo opgezet dat samenwerken binnen de groepjes belangrijk is om de missies te kunnen ontdekken en voltooien.

Kosten (incl. btw)

- Bezoek begeleiding: - Gratis

- Bezoek leerling:        - €10

RONDRIT MET LEGERTRUCKS

Maak er een onvergetelijke ervaring van door de leerlingen een rondrit in echte W.O.II legertrucks mee te laten maken! Na/voor het museumbezoek mogen de leerlingen achterin stappen en gaan jullie mee met de rondrit van een kwartier in deze stoere truck. We stoppen ook bij het allereerste W.O.II monument van Nederland die toevallig in Medemblik staat. Hier vertelt een vrijwilliger in 3-4 minuten het bijzondere verhaal achter het monument.

 

Kosten (incl. btw)

De kosten per truck (15 personen) zijn €50,00. Dit betekent dat dit gemiddeld €3,30 per persoon kost. Afhankelijk van de klasgrootte kunnen er 1,2 of 3 tot 15 trucks verzorgt worden. Voor een impressie van de rondrit zie het filmpje van de Veteranendag.

PEDDELEN MET W.O.II STORMBOTEN

 

De groep wordt verdeeld in groepjes van 4-5 personen. Iedereen krijgt een W.O.II zwemvest aan en een peddel in de hand. Jullie missie is een verkenningsopdracht in vijandelijk gebied. Het groepje wat het snelst terugkomt en op de kade het W.O.II Luchtsirene Alarm als eerste aanslingert, heeft gewonnen! Na de peddelwedstrijd wordt er nog door een vrijwilliger interactief met de klas, een vergelijking gemaakt met de 'Waalcrossing' (Dit onderdeel duurt een half uur waarvan het peddelen ongeveer 10 minuten in beslag neemt)

- Geschikt voor groepen van 3 tot 150 personen.


Kosten (incl. btw)
- €5 per persoon.

Klik hier voor een impressie van de W.O.II Peddelwedstrijd: 

bottom of page