SCHOOLBEZOEK

Oorlogsmuseum Medemblik is begonnen als Educatief W.O.II Centrum. De hoofddoelgroep van het museum is daarom nog steeds de leerlingen. Het museum is inmiddels 3.000m2 groot en we hebben met het vrijwilligersteam twee exposities ontwikkeld met ieder een eigen verhaallijn:

1. 'Keuzes in Almersdorp' gaat over de burgerlijke kant van de Tweede Wereldoorlog met een interactief lesprogramma geschikt voor basisscholen.

2. 'Weg naar Vrijheid' gaat over de militaire kant van de Tweede Wereldoorlog met een interactief lesprogramma geschikt voor het voortgezet onderwijs.
 

Klik hier voor een filmpje over ons museum die professioneel gemaakt is door MuseumTV.

Bekijk hieronder de interactieve educatieprogramma's en reserveer een datum.

Programma Basisonderwijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leerlingen gaan het jaren '40 dorpje 'Almersdorp' en haar geschiedenis ontdekken met een interactief lesprogramma volgens Escaperoom-concept. Zo gaan ze met elkaar zwarte ruilhandel drijven, de geheime kruipruimte zoeken, codezinnen van Radio-Oranje ontcijferen en speuren naar de verborgen schuilzolder. Ook geschikt voor SBO-scholen.

Foto Regulier bezoek.jpg

Programma Voortgezet Onderwijs

De leerlingen gaan met 'Weg naar Vrijheid' mee in de schoenen van een soldaat om 5 missies te voltooien. Hierbij leren ze niet alleen de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, maar ontdekken ze ook hoe buitensluiting, diversiteit & inclusie, politieke & diplomatieke beslissingen en machtsinvloed hier een belangrijke rol in speelde. Ook geschikt voor VSO-scholen.

Foto deel Vrijwilligersteam Oorlogsmuseum Medemblik Juichend.jpg