MUSEUMBEZOEK

- Maandag t/m zaterdag op RESERVERING
geopend van 10.00 t/m 18:00

- De mogelijke tijdsloten zijn:
10:00, 12:00, 14:00 en 16:00 

In het Oorlogsmuseum zijn twee verschillende exposities te bezoeken. Expositie 'Keuzes in Almersdorp' en Expositie 'Weg naar Vrijheid'. 

Expositie 'Keuzes in Almersdorp'

- Geschikt voor elke leeftijd, duur: 110 minuten -

De expositie ‘Keuzes in Almersdorp’ vindt plaats in een dorpje wat gebouwd is in jaren ’40 stijl. Welke keuzes maak jij? Ontdek de lokale W.OII verhalen in dit Jaren ‘40 dorpje.

Als bezoeker (of leerling met onze educatieve programma’s) ontdek je dit jaren ’40 dorpje en de lokale W.O.II verhalen door de Experience Tour volgens Escaperoom-concept. Zo ga je codezinnen van Radio-Oranje ontcijferen, ga je op zoek naar de geheime gang, drijf je zwarte ruilhandel, ontdek je de verborgen schuilzolder, etc.
Het bezoek is daarmee interactief en geschikt voor alle leeftijden.

Expositie 'Weg naar Vrijheid'

- leeftijdsadvies vanaf 12+, duur 110 minuten -

Ontdek de weg naar vrijheid door in ‘de schoenen’ van een soldaat te stappen en beleef onbekende maar zéér belangrijke operaties die nodig waren voor onze vrijheid nu!

Zo help je 'Jimmy Spencer' met het controleren van lading die getransporteerd moest worden naar de 3 miljoen soldaten aan het West-Front, leer je van alles over noodbruggen en de Combat Engineers die deze 'letterlijke' bruggen naar vrijheid maakte en ga je als team meerdere missies voltooien. 

Welke Expositie ga jij bezoeken? 

Het museum is op verschillende manieren te bezoeken:

A. Beleef één van de Experience Tours en leer zo interactief de W.O.II verhalen kennen. (Deze manier van bezoek wordt het meest aangeraden)

B. Ontdek het Oorlogsmuseum met het Toerboekje. Bekijk het jaren '40 dorpje en ontdek door het tourboekje West-Friese W.O.II verhalen en gebeurtenissen in eigen tempo. (Het tourboekje voor Expositie 'Weg naar Vrijheid' is nog in ontwikkeling)

C. Laat je meenemen in een actieve rondleiding door een vrijwilliger in één van de exposities. De rondleiding is uitsluitend mogelijk op aanvraag. 
 

Ga echt even 75 jaar terug in de tijd!

Laat achteraf in het gastenboek weten wat je ervan vond!

 

Maar niet aan anderen vertellen waar de geheime ruimtes zijn hoor, dat moeten ze tijdens hun bezoek zelf proberen te ontdekken.

Toegankelijkheid:

- Iedereen is welkom

- Het museum is rolstoeltoegankelijk
- Invalidetoilet aanwezig
- Alleen geleidehonden toegestaan
- Experience Tour is er in NL/DU/ENG
- Voor mensen die slecht ter been zijn is 1 decor helaas niet geschikt, dit is de (schuil)zolder.

- Voor mensen met een lichtgeestelijke handicap kunnen wij een rondleiding op maat bieden. Reserveer ten alle tijde van te voren zodat hier een vrijwilliger voor ingepland kan worden.

Experience Tour of toerboekje

'Keuzes in Almersdorp'

- 0-3 jaar gratis

- 4-12 jaar €7,50 (inclusief presentje)

- 13 en ouder €10 (inclusief presentje)

 

Experience Tour

'Weg naar Vrijheid'

- 0-3 jaar gratis

- 4-12 jaar €10,00 (leeftijdsadvies 12+)

- 13 en ouder €12,50

We vragen u te reserveren voor uw bezoek i.v.m. het gebruik van tijdsloten in het museum. Als u niet reserveert en op de bonnefooi langs komt, kan het zijn dat de tijdsloten al vol zitten, deze teleurstelling willen we natuurlijk graag voorkomen.

 

Reserveer hier per telefoon/mail/whatsapp.