top of page

DOELSTELLING & WERKWIJZE

 

Onze doelstelling is ''Vanuit de situaties en keuzes die invloed hebben gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog (in de eigen omgeving), willen we leerlingen en bezoekers bewust laten nadenken over de keuzes die ze maken en de gevolgen en verantwoordelijkheden die deze met zich meebrengen; op korte termijn maar zeker ook op lange termijn.''


Dit bewustzijn prikkelen we door de kinderen en bezoekers vanuit hun heden terug te laten keren naar dit (lokale) verleden en hen actief te betrekken bij de verschillende keuzes en situaties waar mensen toen voor stonden. Keuzes maken is van alle tijden en niet per definitie goed of fout. Vaak blijkt namelijk dat er een achterliggend verhaal is waardoor men op het eerste oog soms een onbegrijpelijke keuze maakt. Dit alles kunnen de leerlingen en bezoekers beleven in twee exposities en bij diverse activiteiten zoals de monumententour.


We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons binnen kan komen om deze bewustwordingen mee te maken. Scholen kunnen ons daarom al bezoeken vanaf €4,50 per leerling en reguliere bezoekers al vanaf €7,50.
 

Cultureel ondernemen is voor het Oorlogsmuseum de manier om én bovenstaande doelstelling uit te kunnen voeren én ook een goede financiële huishouding te kunnen realiseren. Dit cultureel ondernemen hebben we opgedeeld in drie typen aanbod, educatief bezoek, regulier bezoek en groepsarrangementen. Klik hier voor meer informatie over een uitwerking van het culturele ondernemen van het Oorlogsmuseum.

Neem bij vragen gerust even contact met ons op via telefoon/mail/whatsapp.

bottom of page