DOELSTELLING & WERKWIJZE

 

Onze doelstelling is ''Vanuit de situaties en keuzes die invloed hebben gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog (in de eigen omgeving), willen we leerlingen en bezoekers bewust laten nadenken over de keuzes die ze maken en de gevolgen en verantwoordelijkheden die deze met zich meebrengen; op korte termijn maar zeker ook op lange termijn.''


Dit bewustzijn prikkelen we door de kinderen en bezoekers vanuit hun heden terug te laten keren naar dit (lokale) verleden en hen actief te betrekken bij de verschillende keuzes en situaties waar mensen toen voor stonden. Keuzes maken is van alle tijden en niet per definitie goed of fout. Vaak blijkt namelijk dat er een achterliggend verhaal is waardoor men op het eerste oog soms een onbegrijpelijke keuze maakt.

 

Dit alles speelt zich af in een authentiek en sfeervol dorpje uit de jaren '40. Volledig ingericht met spulletjes van toen wat geschonken of in bruikleen gegeven is. Het dorpje bestaat uit een dorpsplein met daaromheen een drukkerij, een klaslokaal, een huisje met een zolder, een kruidenierswinkeltje en een bruincafé; 'Floris de Vijfde'. Ook zijn er in dit dorpje meerdere geheime ruimtes te vinden.

We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons binnen kan komen om deze beleving mee te maken. Je kunt ons daarom al bezoeken vanaf €4,50.  

Neem bij vragen gerust even contact met ons op via telefoon/mail/whatsapp.